free bootstrap themeHOGYAN MŰKÖDIK?

Mi ez a módszer, és miért működik olyan hatékonyan?

A legtöbb leszokási program és támogatás úgy működik, hogy megpróbálják megmutatni, hogy a dohányosok milyen borzamas betegségeknek néznek elébe, mennyire szürke már a tüdejük, és milyen óriási szív- és érrendszeri kockázataik vannak jelenleg. 

Ezek mind tökéletesen igazak, az egyetlen bökkenő, hogy a pszichénk másképp működik. Ezért ha visszataszító képeket mutogatunk a cigarettadobozok oldalán, az egy dohányosban teljesen már reakciót szül, mint amit képzelünk. Higgyétek el, tudom. A nevem Bettenbuch Péter a LESZOKUNK.HU leszoktató program trénere és magam is majdnem 20 éven át dohányoztam. 

A borzasztó képek hatására a rossz érzések és gondolatok ugyanúgy megszületnek a fejünkben. És hogy reagálunk ezekre?
Stressz jelenik meg bennünk, hiszen magunkban pontosan tudjuk, hogy mérgezzük a szervezetünket. És mit csinál egy dohányos a stressz hatására? RÁGYÚJT.

Aztán, amikor szívjuk, mindig a 90 éves parasztbácsival példálózunk, aki egész nap szalonnát evett, napi két doboz cigit szívott el egy üveg pálinka mellé. Az igazság az, hogy az ilyen parasztbácsiból összesen 23 élt az elmúlt tíz évben, míg azok, akik jóval előbb halnak meg durva betegségekben, pedig 30.000-en vannak évente, csak Magyarországon! 
A parasztbácsi nem más, mint az egyik önigazolásunk a sok közül.

A másik kedvencem a "valamiben meg kell halni" szállóige, amivel mosolyogva tereljük el a figyelmünket arról, hogy mit is teszünk. A helyzet az, hogy mindannyian meghalunk valamiben. De nem muszáj 10 évvel hamarabb szenvedve megtennünk.
Miért tereljük el a figyelmünket? Azért, hogy a fent említett stressz miatt ne szívjunk el 5 dobozzal naponta, a túlélési ösztönünk megengedi, hogy becsapjuk magunkat.


DE MIÉRT TESZ ILYET?
 Azért mert félünk. Legfőképpen attól, hogy valósan bevalljuk a függőségünket.  A legszebb, hogy mindenki kimondta már, hogy ő nikotinfüggő, és ezért nem tud leszokni. Az igazság az, hogy a nikotin szinte elenyésző része a függőségünknek. A legnagyobb probléma az a PSZICHÉS FÜGGŐSÉG.

MEGSZÜNTETJÜK A PSZICHÉS FÜGGŐSÉGET

 

Ezért olyan hatékony.

A terápiás napon 2 fő dolog történik. Először megmutatjuk, hogyan kell helyesen gondolkodni a saját dohányzásunkról. Mindezt úgy tesszük, hogy semmiféle nikotinpótló szert - tapaszt, rágót, cukorkát, sprayt, stb. -  nem használunk, és nem is ajánlunk hozzá.
A nap végén befejezéseként pedig egy csoportos hipnózissal szüntetjük meg az elménkben levő mentális függőséget.

Mi az a hipnózis egyáltalán? Mi történik velem közben? Görgess lejjebb, és elmondjuk.

EZ NEM CSODASZER

Nagyon régóta tanulmányozzák már a dohányzás pszichológiáját. 
És akkor mégis, ha régóta létezik egy sikeresen működő módszer, 
vajon miért nem szoktatják le az embereket egy köztudottan
halálos szenvedélyről?

A dohányipari cégek, sőt a felelős döntéshozók is, akik ijesztő képeket és szövegeket pakolnak a cigarettadobozokra, PONTOSAN TUDJÁK, HOGY AZ NEM MŰKÖDIK. Akkor miért nem tesznek valami mást?
Lássuk csak... a világon NAPONTA kb. 15 MILLIÁRD szál cigit szívnak az emberek. 

ANNYI PÉNZT KERESNEK RAJTAD, HOGY NEM ÁLL
ÉRDEKÜKBEN, HOGY EGÉSZSÉGES MARADJ !

ELVONÁSI TÜNETEK?

 

A nikotin okoz elvonási tünetet, ez orvosi tény.

DE KÖZEL SINCS AHHOZ, MINT AMIT AZ EMBEREK PRODUKÁLNI TUDNAK A LESZOKÁSKOR.


A nikotinéhség nem olyan, mint amilyennek hisszük. Amit érzünk, az teljesen máshonnan jön. Ez az egyik dolog, amit nagyon könnyen át tudunk hidalni, ha a megfelelő módon szokunk le a dohányzásról.
Miért esik vissza az emberek nagy része, akik puszta akaraterővel fognak hozzá? Mert a tudatalattink nagyon erősen köt minket az úgynevezett szokásainkhoz. Viszont ha ezt a megfelelő módón átírjuk, akkor már azért fog küzdeni, így megtörténik.
Ebben segít rengeteget a hipnózis, amivel lezárjuk a napot. 

IGY LEHET A LESZOKÁS ELVONÁSI TÜNETEKTŐL MENTES, VALÓBAN ÖRÖMTELI ÉLMÉNY. 

Mobirise

MITŐL GYORS ÉS KÖNNYŰ?

Ezzel a módszerrel a legtöbben egy nap alatt teszik le a cigarettát. DE HOGYAN?

Emlékszem, nekem is egy nap volt, ugyanezzel a módszerrel. Nem kellett összeszorítsam a fogam, egyszerűen csak megtörtént közben. Erőfeszítések és főleg elvonási tünetek nélkül. Én nyitott és kíváncsi típus vagyok, de szkeptikus. Nem hittem, hogy ez ennyire egyszerűen fog menni. A pszichés függés megszüntetése nem varázslat, hanem egy metódus. Amint valami átkattant az agyamban, attól a pillanattól kezdve szó szerint mosolyogva néztem a cigarettára. El sem tudtam képzelni, hogy még egyszer dohányos legyek. Nem különbözöm más emberektől, nincs bennem külön nikotinfeldolgozó szerv. Természetes, hogy a tisztulási folyamatok nálam is megtörténtek, de hogy szenvedés egy pillanatig sem volt, az biztos. 

Aki látta a Mátrix című filmet, tudja, mit jelent a kék és a piros kapszula közötti választás. Ha kiválasztod a pirosat és hajlandó vagy lenyelni, onnantól az elméd már másképp fogja látni, amit eddig valóságosnak vélt. 

ÉS MI AZ A HIPNÓZIS?

A hipnózist RENGETEG TÉVHIT LENGI KÖRÜL. Ez azért van, mert amit tudunk róla, azokat általában filmekből tudjuk. 

A hipnózis egy módosult tudatállapot, ahol sokkal nyitottabbak és befogadóak vagyunk. Ez a tudatalattinkhoz vezető út. 
Ez a tudatállapot az agyunk természetes működésének a része. A folyamat pedig nagyon hasonít egy vezetett meditációhoz, csak egy kicsit speciálisabb.  

Kell-e félned tőle?  NEM.

Oszlassunk el néhány TÉVHITET

NEM.
Nem delejezés és nem igézés. Nem egy titoktzatos és megismerhetetlen dolog. A hipnózist neves pszichológusok, orvosok, professzorok kutatják és alkalmazzák nagyon széles körben. Ha valakinek vannak kétségei, javaslom figyelmébe az alábbi rövid, közérthető videót, Prof. Dr. Bányai Éva előadásában: Kattints ide.

Ez hülyeség. A kontroll ebben az értelemben végig nálad marad. Ez egy kellemes, relaxáció szerű állapot. Csak azt a kontrollt adod át a hipnotizőrnek, hogy közben nem tervezel, nem analizálod, hogy mit mondanak éppen, hanem engeded, hogy vezessenek, hogy megtörténjenek veled a dolgok. Ilyenkor a figyelem erősen beszűkül arra, amit éppen hallasz.
Nem is alszol közben, végig hallasz és észlelsz, kommunikálni is tudsz, csak az agyad befogadóképessége változik meg, de fontos: CSAK AKKOR TÖRTÉNIK MEG, HA ENGEDED!
Ezért érdemes kellő nyitottsággal érkezni. 

Mint említettem, a kontroll nálad marad. Bármikor úgy érzed, hogy valami nem tetszik, egyszerűen kijössz belőle és kinyitod a szemed. A különbség, hogy ha viszont tetszik, amit hallasz, és érzed, hogy jó neked - bár akkor is tudod, hogy bármikor megszakíthatod - nem lesz hozzá kedved, mert jó ebben az állapotban lenni.

Nem. Orvosi műszerekkel (pl: EEG, FMRI) mérhető, amikor ebben az állapotban vagyunk. Habár olyat nem tesz közben (vagy utána sem) senki, ami az ő értékítéletével szembe menne, ugyanakkor ha érzi, hogy az ő érdekeit szolgálja és ezért engedi a folyamatot, akkor csodás változásokat hozhat - tudattalanul is - az életébe.
Igazából mindenki naponta többször is kerül módosult tudatállpotba, csak nem tudja, hogy az éppen az. 

TETSZIK A MÓDSZER,
NEKEM IS SIKERÜL!

RÓLUNK

Azon dolgozunk, hogy minél több emberrel megismertessük azt a módszert, amivel könnyebben tud változtatni az életén. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy füstmentessé tegyük az országot, mind egyéni, mind céges szinten. 

Régóta foglalkozom egyéni és kis csoportos tréningekkel, illetve a dohányzás pszichés okait megszüntető eszközökkel. Magam is ezzel a módszerrel szoktam le egyik napról a másikra a cigarettáról. 
Jelenleg pszichológus hallgató vagyok és célom, hogy segítsek mindenkinek átélni ugyanazt az élményt, ami én is megtapasztaltam a leszokás során. 

Bettenbuch Péter

A LESZOKUNK.HU trénere

KAPCSOLAT

A szemináriumok Budapesten több helyszínen is előfordulnak, az aktuális alkalom leírásában mindig megtalálod. A fővároson kívül több nagyvárosban is tartunk eseményeket.
Az "Események" menüben találhatod meg őket, vagy ide kattintva.

© Copyright 2019 inSpark Bt. - All Rights Reserved